Vreme u limenci na VII Festivalu nauke

04.12.2013

Najveći regionalni Festival nauke biće održan sedmi put u Beogradu od 5. do 8. decembra  i dalje sa jasnom svrhom – da predstavi, objasni i promoviše nauku podjednako blisko i jasno svima, bez obzira na godine i obrazovanje.

Recan Fondacija će se predstaviti sa jedisntvenim projektom VREME U LIMENCI. Ako želite li uhvatite vreme u limenci javite se nama na III spratu robne kuće Kluz i pomognite nam u jednistvenom eksperimentu u kojem ćemo beležiti kretanje sunca (solografija/solarografija) u periodu od oko 6 meseci pomoću limenke koja će ovoga puta poslužiti kao kamera obskura i snimaće kretanje sunca. Traže se pojednici iz različitih krajeva zemlje i inostranstva da se pridrže akciji u kojoj će postaviti naše limenke/ kamere na interesantne lokacije i beležiti putanju sunca. Najbolji radovi će biti izloženi na izložbi i nagrađeni.

Sve korake projekta objavljujemo redovno na našaoj FB stranici

Pod sloganom „Superheroji nauke“,  ideja festivala je da skrene pažnju i ohrabri sve mlade ljude koji se danas u Srbiji bave naukom i šire entuzijazam, znanje i ljubav, kako i dolikuje pravim superherojima.

Lokacije na kojima se održava Festival nauke su: bivša robna kuća  Kluz, SKC, bivši Eurosalon, Galerija Narodne banke, Naučni centar u skenderbegovoj 51