Udruženje Humanizacija – najrecikler je naš treći heroj reciklaže.

’’Kada gledate kako vam se dete bori za život, to vas potpuno promeni.’’⁣

Na sreću, jedan proces lečenja se završio pozitivno i tako je nastalo Udruženje Humanizacija koje se bori za svu decu koja borave ili posećuju bolničke ustanove. ⁣

Načini za postizanje ciljeva su mnogobrojni. Prikupljanje donacija, promovisanje udruženja i uticaj na ljude da se i sami uključe i pomognu im da promene stvari na bolje. Ali, pošto im je ovakav način rada bio previše pasivan, želeli su da doprinesu svojim radom na brzini razvijanja udruženja i ostvarenja ciljeva. U tom momentu su razmišljali šta bi to moglo da bude da nabave besplatno, prodaju, a novac iskoriste u humanitarne svrhe…i jednostavno se desilo…limenke.

Za Recan fondaciju su saznali preko interneta. Tražili su presu za limenke, istraživali proces reciklaže i na taj način došli do informacija o radu, akcijama itd. To ih je dodatno motivisalo pa je rad udruženja dobio pored humanitarnog i taj ekološki smisao.


Od nedavno, jedan od vidova finansiranja Udruženja je reciklaža limenki. Zato, kada vidite ove kutije za odlaganje na nekoj od lokacija u Somboru i širom Zapadno-Bačkog okruga, ne zaboravite da ubacite popijenu limenku, jer sav novac od recikliranih limenki će omogućiti mališanima koji borave u bolnicama da imaju što bolje uslove i zajedno sa roditeljima lakše podnesu najteži period u životu.

Udruženje Humanizacija je, sa ponosom možemo reći, najrecikler.

Udruženje Humanizacija